Verslag rondetafelgesprek - thuiswerken

Geplaatst op 05-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Maandag 3 mei trapte bestuurslid Barry Verdel af met het eerste rondetafelgesprek over ‘thuiswerken’. Tien OVKB-leden tuneden in en bespraken met elkaar stellingen rondom nut en noodzaak van kantoren en werkplekken voor medewerkers ná corona. Wat moet je doen als ondernemer en wat zou onze gemeente voor stelling moeten innemen? Barry vertelde in zijn voorstelrondje over zijn plan om het Bonaventura College om te bouwen naar een IT Campus, waar naast sociale jongerenwoningen en maatschappelijke faciliteiten vooral plekken om te werken gerealiseerd zullen worden.

Kort wat punten en conclusies, die uit het overleg kwamen:

  • Kantoor zullen steeds meer de huiskamer van het bedrijf zijn. Er wordt gewerkt, maar vooral ook ontmoet.
  • Om jonge medewerkers aan je bedrijf te binden is een passend modern kantoor belangrijk. Eerste indruk betekent veel en juiste jonge medewerkers werken graag op kantoor om te leren van hun collega’s én omdat ze vaak minder goede faciliteiten thuis hebben.
  • Er zijn hele grote verschillen per bedrijf. Goed luisteren naar je medewerkers, wat willen zijn. Dat is anders voor een transportbedrijf dan voor een ICT-onderneming.
  • Gemeente Kaag en Braassem is een uitstekende plek voor kenniswerkers. Zéker voor kenniswerkers die ook in de gemeente wonen.
  • Opvallend is dat juist in de bedrijven buiten het stedelijk gebied medewerkers meer gehecht lijken aan werk op kantoor. Terwijl zij vaak thuis meer ruimte hebben.
  • Medewerkers zullen thematisch gericht gaan werken en persoonlijk mogelijkheden gaan nemen. De een werkt veel thuis, de ander nooit. Dat moet kunnen.

 

Na deze eerste volgen nog meer rondetafelgesprekken, over verschillende onderwerpen. ZZP-zaken, detailhandel in de regio, hoe blijf je gezond, duurzaamheid, etcetera. Interessante gesprekken in klein comité, met mede-ondernemers die over dezelfde onderwerpen nadenken als jij. Doe je mee?

Uitnodigingen volgen vanzelf via de mail.  

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org