Verbreding A4 en nieuw aquaduct niet eerder dan 2026

Geplaatst op 05-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Verbreding van de A4 tussen Burgerveen en Rotterdam kan niet eerder beginnen dan in 2026. Ook valt niet uit te sluiten dat het nog later wordt. Dit geldt ook voor de aanleg van het nieuwe aquaduct in Roelofarendsveen Dat antwoordt de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Barbara Visser, op vragen van Wybren van Haga.

In zijn vragen haalde Van Haga verschillende zaken aan. Van de filedruk die op de snelwegen zoals de A4 weer toeneemt, tot de twijfels die in de gemeente Den Haag zijn gerezen over nut en noodzaak van de verbreding tussen Voorburg en Rotterdam.

Het Kamerlid koppelt daar uiteenlopende vragen aan. Kan de verbreding niet eerder beginnen dan 2026, bijvoorbeeld. En kan de minister een start in 2026 wel garanderen? De minister maakte duidelijk dat eerder beginnen er niet in zit. Er moeten nog te veel wettelijk vastgelegde procedures worden doorlopen. Ook aanbesteding van het werk blijkt nog een dingetje.

Daarbij durft ze ook nog eens geen uitsluitsel te geven of 2026 wel het jaar wordt voor de operatie waarbij ook de aanleg van een nieuw aquaduct bij Roelofarendsveen hoort.

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org