Revitalisering Noordplein van start

Geplaatst op 12-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Begin maart is Van Wijk Wegenbouw gestart met de revitalisering van het Noordplein.
Doel van dit project is om meer eenheid te creëren tussen beide pleinen om zo nog meer de uitstraling van één centrum te krijgen.

Er is een balans gevonden in de zaken die voor een goed centrum belangrijk zijn: bereikbaarheid (fiets, auto, lopend, boot), verblijfsruimte (banken en plekken aan het water) groen en parkeren.
De bestrating van de parkeerplaatsen wordt vervangen, er komt een brede loper tussen de pleinen, meer groen en een verblijfplaats aan het water (tussen de bruggen). Dit allemaal in de stijl van de buitenruimte in de Oevers. Ook wordt het milieupark verplaatst richting de parkeerplaatsen naast de laad/losplaats van Plus.

Gemeente en Van Wijk hebben toegezegd zoveel mogelijk rekening te houden met de klantstromen en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. De winkels en parkeerplaatsen blijven altijd bereikbaar. Met laad- of losproblemen is Van Wijk bereid te helpen (met mankracht, heftruck of shovel).
Het werk gaat in twee fases: fase 1 duurt tot eind maart (de gehele parkeerplaats achter Keurslager/Hema). De parkeerplaats is deze hele periode niet te gebruiken. Na Pasen start fase 2 en wordt het grote parkeerterrein in delen aangepakt. Hierbij wordt ook het milieupark verplaatst.

21 mei moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org