Praktische fusie tussen OVA en OVKB-Oost

Geplaatst op 21-07-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVA

Na toestemming in de Algemene Ledenvergadering is het een feit: de ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost gaan verder als één vereniging.

De samenwerking gaat vooralsnog verder onder de fusietitel ‘OVA/OVKB-Oost’, een nieuwe naam en logo volgen in 2021. Met deze beslissing worden de krachten gebundeld van álle ondernemers in de gemeente Kaag en Braassem.

OVA en OVKB trokken op veel vlakken al samen op. Zoals bij het opstellen van een toekomstgerichte Economische Visie (die elke vijf jaar gezamenlijk wordt aangeboden aan Burgemeester en Wethouders) en in het Economisch Overleg Platform (als ondernemerscollectief in (voor)overleg met de gemeente en andere overheden en partijen). Ook werd gezamenlijk de Ondernemersprijs Kaag en Braassem georganiseerd.

Ruim 360 leden

En nu volgt dus de – logische – stap in de vorm van een ‘praktische fusie’. Vanaf de start van het nieuwe seizoen – in september - zullen de bijeenkomsten (zoals bedrijfsbezoeken en netwerkborrels) gezamenlijk worden gehouden. De nieuwe OVA-app, die onlangs is gelanceerd, komt binnenkort ook beschikbaar voor alle leden vanuit OVKB-Oost.

Met het samenvoegen van de ledenbestanden heeft de nieuwe ondernemersvereniging een ledenaantal dat de 360 overstijgt. De nieuwe vereniging behartigt vanaf nu de belangen van álle aangesloten ondernemers, verspreid over alle dorpskernen van de gemeente (Kaag, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Roelofarendsveen, Rijpwetering, Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge).

Formele stap

Het bestuur en het secretariaat worden samengevoegd en daar waar overlap is, in de toekomst deels opgeheven. Voorzitter van OVA/OVKB-Oost is Martijn Koek en de penningmeester is John Kret, respectievelijk reeds voorzitter en penningmeester van OVA Kaag en Braassem. Joost van Leeuwen, sinds vijf jaar voorzitter van OVKB-Oost, treedt toe als algemeen bestuurslid bij OVA/OVKB-Oost. ‘Met deze laatste, formele stap wordt de onderlinge band tussen ondernemers in heel Kaag en Braassem alleen maar extra versterkt’, aldus Martijn Koek. ‘We maken meteen van de gelegenheid gebruik om alle ondernemers in Kaag en Braassem, die nog geen lid zijn van een ondernemersvereniging, op te roepen zich aan te melden bij de nieuwe fusievereniging.’

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org