Ondernemersprijs: geslaagde avond

Geplaatst op 21-11-2019  -  Categorie: Algemeen

Op 21 november vorig jaar werden tijdens een feestelijke avond in de Rabobank de drie bedrijven bekendgemaakt, die zich de komende tijd Ondernemer, Starter en ZZP’talent van Kaag en Braassem 2019 mogen noemen. De Ondernemersprijs Kaag en Braassem 2016 ging naar Verdel ICT & Media.

 

Verdel ICT & Media streed tegen Mooren Auto (beide uit Roelofarendsveen) en VisserTuinen uit Leimuiden. De jury, onder leiding van de burgemeester, bezocht de genomineerde bedrijven en toetste ze grondig aan diverse criteria. Verdel ICT & Media, die twee keer eerder werd genomineerd, maar nog niet eerder won, viel op door de continue groei die het bedrijf doormaakt. ‘Eigenaar Barry Verdel laat het management van het bedrijf steeds zelfstandiger opereren en geeft zijn medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen. Hij durft te delegeren, waardoor hij weer de ruimte krijgt om op zoek te gaan naar steeds weer nieuwe kansen’, aldus de jury.

 

Starter & ZZP’talent

Van de genomineerden, LaRock werkt, Stix & Bowls en Als het Golft (alle uit Roelofarendsveen), gingen Ernst van Ruiten en Mikel Schouten van Stix & Bowls er met de Starterprijs vandoor. De jury roemde het lef van de jonge ondernemers om kansen in de foodmarkt te zien, erop te reageren en daarbij verschillende onderdelen te durven combineren – denk aan investeren in een locatie, de logistiek van een afhaal- en bezorgservice én een ijssalon/Decemberwinkel als tweede segment.

Voor het eerst werd ook de prijs voor ZZP’talent uitgereikt, en wel aan Pouw Nails & Skinstudio. De jury roemde het feit dat Jessie Pouw (26) het in vijf jaar bracht van een salon aan huis naar een centraal gelegen pand in Roelofarendsveen én dat ze daarbij ook maatschappelijk bezig is, door stagiairs een praktijkkans te bieden.

Alle winnaars ontvingen een officiële oorkonde als aandenken. Barry Verdel ontving daarnaast ook nog een cheque van 500 euro, die hij deels gaat besteden aan een bedrijf dat ict- en techniek-gastlessen geeft aan groep 8 van diverse basisscholen in de regio. ‘Om zo ook voor de toekomst voldoende ‘Verdelletjes’ te interesseren.’

Cabaretduo

De bomvolle zaal genoot van de videoreportages, de motivaties van de jury én van de humoristische presentatie en sketches van improvisatiecabaretgroep Op Sterk Water, die de presentatie voor zijn rekening nam. De verkiezing, georganiseerd door de ondernemersverenigingen van Kaag en Braassem, vond dit jaar alweer voor de dertiende keer plaats.

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org