Kaag en Braassem maakt weg vrij voor aanleg bedrijventerrein in polder

Geplaatst op 02-07-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVA  -  Bron: ad.nl

De eigenaren van grond langs de N445 in Kaag en Braassem kunnen hun bezit niet zomaar van de hand doen, maar moeten dat bij verkoop als eerste aanbieden aan de gemeente. Kaag en Braassem wil daar een bedrijventerrein aanleggen van 22 hectare. Uit onderzoek is gebleken dat er nog behoefte is aan zeker vijf tot tien hectare bedrijventerrein in Kaag en Braassem. 

 

De raad heeft unaniem besloten dat voor deze grond het zogeheten voorkeursrecht geldt. Daarmee stemt de raad er ook mee in dat aan de andere kant van de A4 wordt gebouwd, midden in het open polderlandschap.

Voor tranen zorgde dit niet bij de raadsleden, al vroeg Ronald Wesselink (CDA) zich wel af of dit later ten koste zou gaan van nog meer open landschap. D66-raadslid van Gino Wesselman zag geen andere mogelijkheid. ,,Zonde om een deel van de polder aan het bedrijventerrein op te offeren, maar het is de enige manier.” 

,,We zitten hier om beslissingen te nemen. We zijn hier specifiek voor de ondernemers en werkgelegenheid en om ruimte te scheppen voor economische groei”, zei Thijs Brambach (PRO). Raadslid Jan van der Geest (VVD) toonde nog wat empathie voor de grondbezitters. ,,Het opleggen van een voorkeursrecht is vervelend, maar het is nodig om een bedrijventerrein te krijgen.”

Bron: ad.nl

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org