Innovatieve onderwijsvorm voor meer instroom in transport en logistiek

Geplaatst op 29-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB  -  Bron:

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen werkt samen met MBO College Airport uit Hoofddorp, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en andere bedrijven uit de regio om meer jongeren te trekken in transport en logistiek. De schoolbanken maken plaats voor lessen in de praktijk. Hiermee wordt ingespeeld op de behoeften van de leerlingen. De opleiding start op de locatie Royal FloraHolland Rijnsburg op 1 september 2021.

Kaag en Braassem telt meer dan 3.000 jongeren die in aanmerking komen voor dit initiatief. Voor eenieder die een baan in de transport en/of logistiek ambieert is dit een unieke vorm van lesgeven. De samenwerking tussen STL en verschillende bedrijven zorgt voor een duurzame inzetbaarheid van vakkundige medewerkers. Leerlingen kunnen naast het volgen van lessen direct aan de slag. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker.

 

Beschikbaarheid
Momenteel zijn er twintig BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Leerling-werknemers werken vier dagen per week voor een organisatie en krijgen daarnaast nog één dag in de week les van mbo-docenten. De lessen vinden plaats in de praktijk en sluiten aan op de werkzaamheden van de aspirant-medewerkers. Voordeel voor hen is, dat zij minder ver hoeven te reizen, omdat de praktijklessen in de buurt plaatsvinden.

 

Vanaf 2021/2022
De opleiding gaat van start op de locatie Royal FloraHolland in het schooljaar 2021/2022 en wordt verzorgd door docenten van MBO College Airport. Er wordt nog gezocht naar transportbedrijven en logistieke organisatie die mee willen doen aan dit initiatief. Voor meer informatie: www.stlwerkt.nl/rijnsburg

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org