Helft minder stageplaatsen door coronacrisis

Geplaatst op 02-07-2020  -  Categorie: Algemeen

Het aantal stageplaatsen in de regio Holland Rijnland is in een jaar tijd gedaald met 50 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB).

 

'Door de coronacrisis moesten bijvoorbeeld horecazaken, theaters en sportscholen tijdelijk de deuren sluiten en bleven de meeste vliegtuigen aan de grond. Dit zien we terug in de cijfers.' Landelijk is een tekort van 19.000 stages, zo blijkt uit cijfers.

Weliswaar zijn de tekorten in Rijnmond en Amsterdam (zo'n 75%) groter, ook in de groot Leidse regio zijn ernstige tekorten. Per marktsegment zijn de grootste tekorten aan stages en leerbanen in Orde en veiligheid, gevolgd door Welzijn en Retail. Doordat het afronden van een stage een verplicht onderdeel is van een MBO-opleiding, kunnen veel studenten hun opleiding niet afmaken en lopen ze studievertraging op.

De PvdA in Leiden maakt zich ernstige zorgen en heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur; onder andere hoe de cijfers in Leiden zijn.

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org