De dag van Dolf Koetsier

Geplaatst op 10-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Dolf Koetsier is samen met Rutger van der Geest eigenaar van Van der Geest Trappen B.V. in Zoeterwoude Rijndijk.

Dolf: ‘We starten de werkdag rond 6.45 uur altijd met een bak koffie. We hebben gemiddeld drie tot vier ploegen in de buitendienst. Zij laden gefaseerd de trappen van die dag in, die ze later op locatie gaan plaatsen. Omdat wij vrij veel specifieke klussen hebben, die vaak in één dag gedaan moeten worden, spreken we de specifieke punten door met de trappenstellers. Na nog een kop koffie bekijk ik mijn mail en loop ik een rondje langs de jongens van productie om te horen of alles volgens planning verloopt.

Oef, de bus van een ZZP’er is ermee opgehouden, dus snel iemand met onze eigen bus heen en weer gestuurd, zodat hij verder kan. Meteen de klant maar even gebeld, dat het iets later wordt. Dan aan de slag met de dagelijkse telefoontjes en mails. Er komen offerte-aanvragen binnen en technische vragen van klanten. Nog even snel twee spoedoffertes afmaken, voordat er om 10 uur klanten naar de showroom komen. Deze mensen laten in Pijnacker een nieuw huis bouwen en komen kijken welke soort trap ze willen. Houtsoort, afwerking, spijlen: ze willen graag dat het matcht met hun interieur. Er zit wat haast bij, dus gelijk de offerte maar uitwerken en doorsturen.

Vervolgens de auto in voor drie inmeetadresssen: één bij een particuliere klant en twee voor een aannemer. Ook heb ik een inkoopgesprek op een bouwlocatie voor een groter project met meerdere trappen. Rond 15.00 uur ben ik weer terug op de zaak. Ik werk de inmeetgegevens uit, zodat die uitgetekend kunnen worden in ons trappentekenprogramma. Mooi, een van de stellers is op tijd terug; die kan meteen nog even door naar een klant voor een opknapklusje.

Nog een rondje door de productie. Er moet een oplossing worden gezocht voor een detail in de aansluiting. Op papier zag deze er prima uit, maar hij blijkt nu toch minder mooi. Als laatste maak ik nog een tekening af - een met veel details, die ik vanmiddag heb besproken - en dan is het weer mooi geweest. We gaan naar huis. Rond 18.15 uur krijg ik een appje van de ZZP’er dat alles is geplaatst en dat zijn bus weer is gemaakt is. Top! Tot morgen!’

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org