Van de voorzitter: 'Positive vibe in ondernemersland'

Geplaatst op 26-06-2020  -  Categorie: Column

Wat mij opvalt in deze tijd, is dat er ondanks de coronacrisis een soort positieve vibe hangt in ondernemersland. Dat zóu kunnen komen doordat ik meer goede verhalen hoor dan slechte. Die laatste zijn er natuurlijk ook, maar zelfs dan is er sprake van een soort oplossingsgerichte aanpak en zie ik dat ondernemers op een positieve manier zoeken naar oplossingen.

‘Never waste a good crisis’ is meer dan ooit van toepassing. Iedere ondernemer houdt zijn bedrijfsmodel tegen het licht en kijkt naar de (on)mogelijkheden. Van zzp’er tot multinational, er wordt gezocht naar een nieuwe balans in de bedrijfsvoering. Soms is het overleven, soms is het een totale pivot, waarbij een bedrijfsstrategie totaal wordt veranderd, en soms heb je geluk en is jouw bedrijf precies wat er op dit moment nodig is.

Zoals ik tijdens de digitale ALV al heb gezegd, hoop ik dat iedereen zijn nieuwe weg heeft gevonden en weer verder kan kijken dan de dag van morgen. Gebruik de OVA-app om ons én andere ondernemers te laten weten wat je oplossingen zijn en of je ergens hulp nodig hebt, want ook dat hebben we allemaal wel eens nodig. #durftevragen #blijfpositief!

Martijn Koek
Voorzitter OVA, Beeldr.nl

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org