Budget voor (bij)scholing: ook voor jou!

Geplaatst op 14-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Wist je dat je als ondernemer dit jaar recht hebt op STAP-budget? En dat die ruimte er voor jouw werknemers ook is? STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie, bijscholing dus. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk jij/je werknemers zich blijven ontwikkelen. De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Met dit budget moedigt de overheid ontwikkeling aan, zodat mensen zelf de regie nemen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

De STAP-regeling gaat in op 1 maart 2022. Met het STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Voor meer kansen, salaris, uitdaging of plezier. Werkenden - en werkzoekenden - hebben zo meer kansen om hun baan te behouden of om een nieuwe baan te vinden.

 

STAP is een alternatief voor de huidige belastingaftrek voor studiekosten voor particulieren, die per 1 januari is komen te vervallen. In 2022 blijven daarnaast de volgende regelingen ook beschikbaar:

  • SLIM-regeling; stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen of samenwerkingsverbanden.
  • Levenlanglerenkrediet; lening voor iedereen tussen 18 en 56 jaar die geen recht meer heeft op studiefinanciering.
  • Nederland leert door; verlenging van subsidieregeling vanaf april 2022 waarmee kosteloos scholing gevolgd kan worden.

 

Meer weten, kijk op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org