Arbeidsmigranten op De Lasso?

Geplaatst op 03-12-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Er is een vergunning aangevraagd om maximaal 250 arbeidsmigranten te vestigen aan de Conservenweg 191-197 in Roelofarendsveen. De aanvraag is ingediend voor Ruigrok. Het moederbedrijf van Ruigrok is sinds 2001 actief op de arbeidsmarkt en heeft ook al ervaring met het huisvesten van buitenlandse medewerkers. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is het de bedoeling dat er 93 2-persoons studio’s en 16 4-persoons appartementen gerealiseerd gaan worden in het bestaande gebouw. Rondom het gebouw worden voldoende parkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen gerealiseerd, plus een gemeenschappelijke buitenruimte.

Wonen op een bedrijfsterrein

De tuinbouw heeft belang bij (periodieke) extra handen en vindt het pand aan de Conservenweg 191/197 zo slecht nog niet. Het type bewegingen van mensen die een pand bewonen is echter heel anders dan bezoekers van een winkel. Hier moet aandacht voor zijn bij de gemeente, meent bedrijvenpark De Lasso. Het kan misschien tijdelijk zijn, maar feit is dat het industrieterrein voor jaren grootschalig bewoond gaat worden. En daar zit ‘m de crux. Ondernemers mogen ook niet voor niets niet bij hun bedrijf wonen. Bovendien is de ruimte op bedrijventerreinen toch al schaars en wil het park de kwaliteit hoog kunnen houden.

Het EOP (Economisch Overlegplatform) geeft aan dat het een optie is om druk uit te oefenen op de gemeente en de pandeigenaar, dat het pand van het bedrijventerrein wordt gescheiden en wordt ontsloten via een andere weg (mogelijk de Sotaweg). Het uitgangspunt is dat het EOP de ontwikkeling op de punt van de Lasso uitsluitend een goed idee vinden, wanneer dit geen onderdeel meer is van het bedrijventerrein én dus ook niet verkeerstechnisch verbonden is.

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org