Aquaduct A4: OVA staat op voor lokale ondernemers

Geplaatst op 27-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVA

De bemoeienis van onder meer OVA heeft geleid tot een snelle beslissing inzake de verbreding van het aquaduct bij de A4. Oorspronkelijk waren er twee varianten. Er is nu gekozen voor een aquaduct op de huidige locatie, waardoor de bedrijven op de Lasso, de grond van Naktuinbouw en enkele kwekerijen ‘veilig’ zijn.

 

Om de Randstad ook in de toekomst goed bereikbaar te houden, wil de overheid de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag over het hele traject verbreden met een extra rijstrook. Hiervoor is ook een nieuw aquaduct nodig. Lang was de vraag of dit die moest komen op een ernaast gelegen stuk grond (de oostelijke variant), waardoor bedrijven op genoemde locaties zouden moeten verdwijnen of in de knel zouden komen qua groeimogelijkheden.

 

Dringende brandbrief

Niet alleen VNO NCW, ook OVA Kaag en Braassem schreef een dringende brandbrief naar het Ministerie, waarin inhoudelijk op de onwenselijke economische consequenties werd ingegaan. Hierin werd het belang van de ondernemers en de gemeente onderstreept. Er werd dringend aangestuurd op het belang van kiezen voor de westelijke variant: het nieuw te bouwen aquaduct op de plek van het oude. Uiteindelijk resulteerde dit in de onlangs genomen beslissing de onwenselijke oostelijke variant definitief van de baan is.

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Postbus 158
2370 AD Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org