Stages gezocht!

Geplaatst op 26-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: OVKB

Begeleid jij mbo-talent uit de regio naar een mooie toekomst?

Het kan je niet ontgaan zijn: op dit moment zijn ruim 20.000 mbo-talenten op zoek naar een mooie stage of leerbaan. Door het coronavirus zijn de afgelopen maanden veel plekken weggevallen. Daardoor lopen studenten studievertraging op en missen zij aansluiting op de arbeidsmarkt. Erg zonde, want de studenten van nu zijn de medewerkers van morgen!

 

Jouw hulp is nú nodig

In een aantal sectoren, zoals de evenementenbranche, Retail en horeca is het aantal stageplekken écht drastisch verminderd. De arbeidsmarkt heeft deze waardevolle talenten hard nodig wanneer het virus niet meer (of verminderd) onder ons is en de economie weer aantrekt. Anders lopen we in dezelfde valkuil als de vorige crisis. Er zijn nieuwe stagiaires op komst: ten eerste vanuit het aankomend schooljaar vmbo (vanaf september start nieuwe schooljaar) én ten tweede studenten waarvan de stages het afgelopen jaar zijn uitgesteld door de corona pandemie.

 

Daarom richten wij – de ondernemersverenigingen in de regio - ons tot jou als OVKB-lid. Open je deuren voor deze leergierige en enthousiaste mbo’ers. Daar doe je niet alleen studenten maar ook jezelf een groot plezier mee. Stagiairs brengen een frisse blik en nieuwe vaardigheden met zich meer, waar je bedrijf ook weer van leert. Zij zijn jullie toekomstige personeel!

 

Stageplek aanbieden? Super! Dan kun je het volgende doen:

  1. Ben je al een erkend leerbedrijf? Geef in  MijnSBB aan welke stageplekken en leerbanen u beschikbaar heeft en update je profiel. Je vacatures verschijnen vervolgens automatisch op stagemarkt.nl  en de MBO-student kan jouw  stageplek of leerbaan vinden.
  2. Wil je leerbedrijf worden vraag een erkenning aan via?

https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning

 

Namens de OVKB, VOA, VON en mboRijnland alvast bedankt voor je inzet voor de vakmensen van de toekomst!

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met Jade van der Vreede, regio coördinator en adviseur van SBB via J.vanderVreede@s-bb.nl. Je wordt dan teruggebeld of gemaild zodat we je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

CONTACT


OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1
2371 VJ Roelofarendsveen
taairaterces.[antispam].@ovkb.org